FAQ

Forever Living Products er opptatt av å ha nær kontakt med markedet via våre forhandlere, som vi kaller Forever Business Owners. Skulle det oppstå spørsmål, har vi en hel supportorganisasjon tilgjengelig for kundene og forhandlerne våre i hele Skandinavia. Ta gjerne kontakt med dem hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt blant våre vanligste spørsmål under FAQ nedenfor.

Har du spørsmål om Forever Living Products, Aloe vera eller annet i forbindelse med vår virksomhet? Under FAQ ser du svarene på de vanligste spørsmålene våre.

FAQ – om Aloe vera og Forever Living

Hva er Aloe vera?

Aloe vera (Aloe barbadensis Mill.) er en sukkulent, som vil si en plante med tykke blad som lagrer vann. Bladene er lange, grønne og kjøttfulle og vokser med flere skudd fra en kort stamme. Blomstene er gule og vokser i klaser på en lang stilk om sommeren. Aloe vera kan komme fra mange forskjellige arter, og samtlige tilhører aloefamilien (Asphodelaceae). Aloe vera-planten stammer trolig fra den subtropiske sonen rundt Sørvest-Asia, men dyrkes i dag på mange steder i verden.

Aloe veraen i våre produkter kommer fra kontrollerte avlinger i Den dominikanske republikken eller Texas. Den dyrkes med nøye omhu under best mulige klimaforhold og betingelser, slik at du er garantert å få de aller beste produktene med høyeste mulige kvalitet. Som du vet har Aloe vera vært benyttet i tusenvis av år, og i dag bruker millionvis av mennesker Aloe vera hver dag – og elsker den. Deler av planten eller hele planten kan brukes til både kosmetikk og næringsmidler.

International Aloe Science Council, IASC, har vedtatt standarder for innholdet av visse stoff i Aloe vera beregnet til konsumpsjon. Alle Forevers produkter testes grundig og kontrolleres før, under og etter produksjon, for å garantere at de alltid oppfyller de strenge kriteriene for sikre produkter samt andre gjeldende regler. Forever bruker bare den innerste geleen av Aloe vera fra arten Aloe barbadensis Miller, aldri skallet. Ytterskallet fjernes forsiktig rett etter høsting, fordi det inneholder visse naturlige stoffer som er uønsket i sluttproduktet. Bare sluttprodukter som oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene for renhet og kvalitet, slippes videre for salg.

Hva bør jeg vite om sitronsyre?

 

Sitronsyre er en av de vanligste tilsetningene i næringsmidler og brukes som antioksidasjonsmiddel eller surhetsregulerende stoff. Antioksidasjonsmidler tilsettes i mat for å hindre at fett harskner, og i fruktbaserte produkter for å hindre misfarging (oksidering). Det gjør også at vitaminer som lett ødelegges, for eksempel vitamin A, D, E og B2, bevares bedre. Som surhetsregulerende middel regulerer stoffet næringsmiddelets surhetsgrad.

For at en tilsetning skal kunne brukes i mat, må den være vurdert og godkjent av EFSA, den europeiske myndigheten for næringsmiddeltrygghet. Tilsetningene godkjennes av Europarlamentet og Rådet for den europeiske union for bruk innen hele EU.

Sitronsyre framstilles syntetisk ved gjæring av karbohydrater (f.eks. fra mais), ved hjelp av muggsoppen Aspergillus niger. I framstilling av sitronsyre er det ikke tillatt å bruke de stammene av Aspergillus niger som produserer toksiner (gift). Dette reguleres innen EU av forordning (EU) nr. 231/2012. Forever bruker altså bare sitronsyre som framstilles av stammer som ikke produserer toksiner.

Bruk av muggsopper og bakterier ved framstilling av næringsmidler er ikke uvanlig. For eksempel brukes særskilte muggsopper til å framstille visse typer oster og salamipølser. Sitronsyre produseres også naturlig i cellene våre og er en nødvendig måte å gi cellene energi på. Man kan ikke være allergisk mot ren sitronsyre. Ved allergi reagerer man på proteiner, og sitronsyre er ikke et protein. Som næringsmiddeltilsetning tilsettes sitronsyre i svært små mengder. Det meste av den sitronsyren man får i seg, kommer naturlig fra frukt og grønnsaker.

 

Hva er propolis?

Propolis kalles også bikitt. Det er et ekte bi-produkt, en ingrediens som produseres av biene for bruk som beskyttende tetningsmiddel i kuben. Råvaren til bienes produksjon av propolis er kvae fra bartrær og harpiks fra visse løvtrær. For oss mennesker er propolis en populær ingrediens i både hudpleieprodukter og kosttilskudd. 

Hva er allantoin?

I naturen finnes allantoin for eksempel i planten valurt. Allantoin har hudpleiende, beskyttende og beroligende egenskaper, og det er derfor en populær ingrediens i ulike hudpleieprodukter.

Allantoin er et naturlig stoff som har god evne til å binde fuktighet og virke sammentrekkende. På grunn av disse egenskapene er det svært anvendelig i fuktighetsbevarende hudpleieprodukter. Fordi det binder fuktighet, bidrar allantoin til å fukte huden samt gjøre den mykere. Allantoin er et stoff som sjelden forårsaker irritasjon, men tvert imot virker beroligende. Ingrediensen er derfor ideell for tørr og følsom hud.

Hva er natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronat er en variant av hyaluronsyre, nærmere bestemt natriumsaltet av hyaluronsyre. Natriumhyaluronat er en vanlig forekommende ingrediens i hudpleieprodukter takket være sine hudpleiende og fuktighetsbevarende egenskaper. Det brukes ofte i stedet for hyaluronsyre, fordi natriumhyaluronat har en bedre evne til å trenge inn i huden.

Hyaluronsyre finnes naturlig i huden, akkurat som kollagen og elastin. Stoffet har en sterkt vannbindende evne, og den er derfor en av hudens viktigste fuktgivere. Med hudens aldring reduseres mengden og dermed hudens spenst og mulighet til å bevare fuktigheten. Fordi hyaluronsyre har den fantastiske egenskapen at den fukter i dybden og glatter ut huden, tilsettes den i utvalgte hud- og ansiktskremer. I ingredienslisten står den angitt som Sodium Hyaluronate.

Hvordan vet jeg om et næringsmiddelet inneholder et allergen?

Hvis et næringsmiddel, for eksempel kosttilskudd eller måltidserstatninger, inneholder en ingrediens eller flere ingredienser som stammer fra et av følgende allergener, skal disse være tydelig merket på etiketten:

selleri 
korn som inneholder gluten – inklusive hvete, rug, bygg og havre (krysskontaminering) 
skalldyr – inklusive reker, krabbe og hummer 
egg 
fisk 
lupin 
melk 
bløtdyr – inklusive blekksprut, muslinger, skjell og snegler 
sennep 
nøtter – inklusive hasselnøtter, mandler og pekannøtter 
peanøtter  
sesamfrø 
soyabønner 
svoveldioksid eller sulfitter i nivåer over 10 mg per kg eller per liter

Allergener er alltid merket med fet stil i ingredienslisten.

Sjekk alltid ingredienslisten hvis du er allergisk mot et annet stoff. Der er alltid alle ingredienser som inngår i et produkt, oppført. Ved den minste usikkerhet anbefaler vi at du spør en lege om råd før du bruker et kosttilskudd eller en måltidserstatning.

Er Forevers hudpleieprodukter dermatologisk testet?

Ja. For å bekrefte sikkerheten blir den endelige formelen til det enkelte kosmetiske produktet alltid testet på menneskehud under kontroll av dermatologiske eksperter. Målet med testen er først og fremst å oppdage tidlig hudirritasjon og/eller eksisterende allergisk sensibilisering for teststoffet. De obligatoriske dermatologiske testene, prikktest, utføres i henhold til Dermatests internasjonale retningslinjer. Bare produkter som består testen, regnes for å være sikre å bruke.

Er Forevers produkter testet på dyr?

Nei. Du kan være sikker på at vi er fast besluttet på å ikke utføre dyreforsøk på noen av produktene våre, i noen del av produksjonskjeden vår. Dette er i henhold til våre foretaksmål samt EU-lovgivning. Kosmetikkdirektivet forbyr å teste kosmetiske produkter og kosmetiske ingredienser på dyr.

For å vise vårt engasjement henviser vi stolt til Leaping Bunny-symbolet. Leaping Bunny eller Cruelty Free International er en internasjonalt anerkjent sertifisering for kosmetikk, personlig pleie og husholdningsprodukter som ikke testes på dyr. Alle foretak som er sertifiserte med Leaping Bunny, må oppfylle de samme kriteriene. Å vise Leaping Bunny-symbolet er imidlertid et valgfritt alternativ som foretak kan velge ved markedsføring. Fordi vi har omfattende markedsføringslover i EU for informasjon på produktemballasje, lover som styrer hvordan obligatorisk informasjon skal vises for forbrukerne, tvinges vi ofte til å prioritere obligatorisk informasjon foran frivillig informasjon – som symboler. Likevel bruker vi stolt Leaping Bunny-symbolet på vårt markedsføringsmateriell og på nettsidene våre, der det passer.

For mer informasjon og for å se Forever Living Products på listen over godkjente foretak, besøk: www.leapingbunny.org og www.crueltyfreeinternational.org/LeapingBunny

Er Forevers kosttilskudd dopingtestet?

Det er bare legemidler og legemiddelstoffer som gjennomgår dopingtester, ikke kosttilskudd og øvrige næringsmidler, ifølge opplysninger fra Svenska Riksidrottsförbundet. Ingrediensene som inngår i et produkt er tydelig angitt på produktets ingrediensliste, i henhold til gjeldende lovkrav.

Særskilte Forever-produkter er imidlertid testet mot dopingklassifiserte stoffer, og disse angis i Kölner Liste (Cologne List). Se lenke nedenfor. Selv om øvrige produkter ikke skal ha noen tvilsomme tilsetningsstoffer, er ikke disse testet direkte mot dopingklassifiserte ingredienser. Ønsker man å se hvilke stoffer som er dopingklassifiserte i henhold til WADA (World Anti Doping Agency), kan man gå inn på lenken nedenfor:

Kölner Liste (søk på Forever via søkefunksjonen): http://www.koelnerliste.com/no_cache/en/product-database.html

WADA: https://www.wada-ama.org/en/what-we-do/prohibited-list

Hvilke produkter bør man unngå om man tar særskilte medisiner?

Kliniske studier eller forskning som spesifikt retter seg mot effektene på ulike sykdommer eller kompatibilitet med ulike medisiner, er ikke utført for noe produkt fra Forever. Hvis du behandles for en sykdom eller går på medisiner og ønsker å bruke kosttilskudd eller plantebaserte tilskudd, anbefaler vi at du først spør legen din om råd.

Hvilke produkter kan jeg bruke hvis jeg er gravid eller ammer?

Kliniske studier eller forskning som spesifikt retter seg mot gravide eller amming, er ikke utført. Hvis du er gravid eller ammer og ønsker å bruke kosmetiske produkter eller kosttilskudd, anbefaler vi at du først spør jordmor, sykepleier eller lege om råd.

Er det risiko forbundet med å overskride den anbefalte dosen av et kosttilskudd?

Generelt bør verken den anbefalte daglige dosen eller det daglige referanseinntaket (% RI) av vitaminer og mineraler overskrides. Vi anbefaler ikke at man overskrider det daglige referanseinntaket når det gjelder fettløselige vitaminer (vitamin A, D, E og K), som ved overskudd lagres i kroppens fettvev, eller mineraler. Vannløselige vitaminer (vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C) følger vanligvis med urinen ut av kroppen ved overskudd.

Et kosttilskudd bør ikke brukes som et alternativ til et variert kosthold. Er du usikker på om du skal ta et kosttilskudd, anbefaler vi at du spør legen din om råd før bruk. Det gjelder først og fremst om du tar medisin, er gravid eller ammer.

Blir innholdet i produktene kontinuerlig gransket?

Ja. Kvalitet og sikkerhet har høyeste prioritet for oss, og produksjonen av både produkt og emballasje skjer med stor omsorg. Prøvetaking av benyttede råmaterialer og testing av sluttproduktet utføres før distribusjon for å sikre at de oppfyller våre strenge krav. Vi forventer at leverandørene våre utfører tilsvarende kontroller. Nivåene av bestanddeler i alle Forevers produkter er alltid innenfor grensene for sikre, godkjente nivåer, i henhold til gjeldende lovkrav og anbefalinger. Bare sluttprodukter som oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene for renhet og kvalitet, slippes videre for salg.

Hvordan går jeg fram om jeg ikke vet om jeg tåler et hudpleieprodukt?

Smør litt av kremen på innsiden av albuen eller bak øret, der huden er tynn og fin. Smør morgen og kveld i 1–2 ukers tid. Hvis det ikke oppstår noen hudirritasjon, kan du prøve å bruke kremen forsiktig på et større område av kroppen, eller om det er en ansiktskrem, i ansiktet.

Kan Forevers pakninger gjenvinnes?

Ja. Sorter pakningene ifølge sorteringsanvisning på nærmeste gjenvinningsstasjon. Da går pakningene enten til energi- eller materialgjenvinning.

Hva er IASC?

International Aloe Science Council, IASC, er en ideell bransjeorganisasjon for produsenter av Aloe vera og Aloe vera-produkter, som deler en interesse for å forske i Aloe vera og bruken av ingrediensen i bl.a. næringsmidler, kosttilskudd og hudpleie. IASC er et forum som ikke bare samler kunnskap om Aloe vera, men også skaper regler og spesifikasjoner når det gjelder sertifiseringen av ekte Aloe vera-produkter og Aloe vera-råvarer av høy kvalitet.

IASC har vedtatt standarder for innholdet av visse stoffer i Aloe vera for konsum. Alle Forevers produkter testes grundig og kontrolleres før, under og etter produksjon, slik at de alltid oppfyller de strenge kriteriene for sikre produkter i henhold til gjeldende lover og regler. Bare sluttprodukter som oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene for renhet og kvalitet, slippes videre for salg. 

Det høye innholdet av Aloe vera i mange av Forevers produkter gjør at vi har mange sertifiserte og IASC-godkjente produkter. Hele listen ser du på: http://iasc.org/Certification/CertifiedProducts.aspx

Les også mer om International Aloe Science Council på: www.iasc.org.

Hvor finner jeg informasjon om produktinnhold?

 

Produktetiketten informerer om innholdet i produktet. Du finner også informasjon om ingrediensene for det respektive produktet under menyen produkter. Merk at innholdet kan endres for et produkt, og at det alltid er informasjonen på pakningen som gjelder.

 

Er Forevers produkter sikre?

Kvalitet og sikkerhet har høyeste prioritet for oss, og produksjonen av både produkt og emballasje skjer med stor omsorg. Prøvetaking av råmaterialer og testing av sluttproduktet utføres før distribusjon for å sikre at de oppfyller våre strenge kvalitets- og sikkerhetskrav. Vi forventer at leverandørene våre utfører tilsvarende kontroller.

Forever følger kontinuerlig med på siste forskning og anbefalinger for ingredienser som vi bruker i produktene våre. Alle ingredienser kan for tiden brukes i EU og regnes for å være helt sikre å bruke for forbrukerne, i henhold til våre anbefalinger. Nivåene av bestanddeler i alle produkter er alltid innenfor grenseverdiene for sikre, godkjente nivåer, i henhold til gjeldende lovkrav og anbefalinger. Bare sluttprodukter som oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene for renhet og kvalitet slippes derfor for videre salg.