Treningstips – 8 tips til morsommere trening

Å miste lysten på å trene er noe som før eller senere skjer oss alle. Men ta det med ro, vi har listet opp en rekke smarte tips som gjør treningen morsom igjen. Vanskelig å komme i gang med treningen og helsereisen din? Med Forevers kostholds- og treningsprogram får du den kickstarten du trenger.

Morsomme treningsformer – prøv noe nytt
Å gjøre det samme om og om igjen er noe som kan få de fleste av oss til å miste motivasjonen. Våg å teste nye opplegg, eller kanskje en helt ny treningsform? Variasjon er nøkkelen til å få treningen til å føles morsom ut over lengre tid.

Flytt treningen ut
Forskere ved universitetet i Innsbruck har kommet fram til at naturen får deg til å trene hardere og holde ut lengre enn om du gjør den samme treningen inne. Den fysiske treningen er oppfriskende, mens naturopplevelsen reduserer stress. En vinn-vinn-situasjon!

Trening og sightseeing
Pleier du å løpe? Varier runden din og se på treningen som en sightseeing. Du blir sånn passe distrahert og glemmer at det er slitsomt – i tillegg får du se noe nytt samtidig som du får morsom trening!

Morsommere trening med egen spilleliste
Er det verst i begynnelsen, eller kanskje tre fjerdedeler inn i økten? Disse partiene kan bli lettere – og treningen morsommere – hvis du lytter til favorittartisten din, så tenk gjennom hvilken del av treningen du synes er hardest, og legg inn favorittlåtene dine der.

To fluer i en smekk
Skal du til stranden? Knytt på deg løpeskoene og løp dit. Ta en power walk hjem fra jobben, elle ta sykkelen i stedet for bussen når du skal ut på middag. Pass på å trene når du likevel skal flytte på deg!

Selskap gjør treningen morsommere
Møt en venn på en herlig power walk eller en joggetur. Dere kommer til å ha det morsomt og samtidig føle dere ekstra fornøyde med dere selv.

Gi deg selv en treningsutfordring
Å trene helt uten formål kan være kjedelig i lengden, og derfor er det en god idé å sette seg et mål eller å melde seg på en konkurranse som du må trene til.

Treningen blir morsommere hvis du gjør det du liker best
Du trenger ikke å satse på løpetrening bare fordi alle andre gjør det. Tren det du liker og synes er morsomt. Da kommer du også til å glede deg mer til treningen!

 


Bonustips: skaff deg en ny treningskamerat
Trening gir energi i seg selv, men iblant trenger du likevel litt hjelp med på veien. ARGI+ er et kosttilskudd i pulverform som enkelt blandes med vann eller annen drikke. Det inneholder for eksempel vitamin B6 og B12, som blant annet bidrar til å redusere tretthet og utmattelse samt til å opprettholde en normal energiomsetning. Og det er porsjonspakket, slik at du alltid kan ha med deg din egen sportsdrikk i lommen. Les mer om ARGI+ her. 
Les mer om ARGI+ her

Visste du at…

… kroppen din bruker 200 muskler for å ta ett skritt framover.
… når du løper belastes føttene dine med tilsvarende 3–4 ganger kroppsvekten din.
… det tar 6–8 uker for kroppen din å tilpasse seg et nytt treningsprogram og rundt 12 uker å se merkbare resultater: så ikke gi opp!