Hudpleie-ABC

Når dagene blir kaldere, blir huden tørrere. Da må vi ta litt ekstra godt vare på den. Her er tips til noen finfine ingredienser du skal være på utkikk etter når du leter etter god hudpleie:

Kollagen

Hva er kollagen?

Kollagen er et naturlig fiberprotein som for eksempel størstedelen av huden vår består av. Hudens struktur påvirkes av kollagenet, som byggestein og lim som holder den sammen. 

Hva er kollagen bra for?

Fra 25-årsalderen begynner kroppens naturlige produksjon av kollagen å minske og brytes ned. En sunn livsstil og god hudpleie kan motvirke de tidlige alderstegnene. Bruk derfor gjerne en god, fuktighetsgivende krem med aktive ingredienser, for eksempel kollagen, som en del av din daglige rutine.

Kollagen finner du blant annet i:

 


Elastin

Hva er elastin?

Elastin er en viktig naturlig byggestein i huden. Det gjør huden elastisk, fleksibel og smidig. Man kan sammenligne det med et gummibånd som strekkes ut og deretter får tilbake formen sin når man slipper. 

Hva er elastin bra for? 

Med alderen reduseres elastisiteten i huden, og dermed også hudens evne til å få tilbake formen. Elastin er en av de ingrediensene som kan tilsettes i hudpleieprodukter for å gi et glattere utseende. 

Elastin finner du blant annet i:

 


Natriumhyaluronat

Hva er natriumhyaluronat?

Hyaluronsyre finnes naturlig i huden, akkurat som kollagen og elastin. Natriumhyaluronat er en vannløselig saltform av hyaluronsyre, og fordi molekylene er mindre så absorberes den lettere av huden. 

Hva er natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronat har en sterk vannbindende evne, og dette gjør det til en av hudens viktigste kilder til fuktighet. Med hudens aldring reduseres mengden og dermed hudens spenst og mulighet til å bevare fuktighet. Fordi natriumhyaluronat har den fantastiske egenskapen at det tilfører fuktighet i dybden og glatter ut huden, tilsettes det i utvalgte hudpleieprodukter som hud- og ansiktskremer. 

Natriumhyaluronat finner du blant annet i:

 


 

Allantoin

Hva er allantoin?

Allantoin er et naturlig stoff som har god evne til å binde fuktighet og virke sammentrekkende.

Hva er allantoin bra for?

Fordi allantoin binder fuktighet, bidrar det til å tilføre fuktighet og myke opp huden. Allantoin er et stoff som sjelden forårsaker irritasjon, men tvert imot virker beroligende. Ingrediensen er derfor ideell i hudpleie for tørr og følsom hud.

Allantoin hittar du bland annat i:

 

 


Glyserol

Hva er glyserol?

Glyserol har en fantastisk evne til å binde fuktighet og mykgjøre. Stoffet sprer seg og danner en fuktighetsbindende barriere på huden. Riktig fuktighetsinnhold ved hudoverflaten er viktig for en fungerende, elastisk og sunn hud. 

Hva er glyserol bra for?

At glyserol regnes som en sikker og nøye utprøvd ingrediens, gir den også mange bruksområder, for eksempel i hudpleie. Det er få ingredienser som finnes naturlig i kroppene våre, som man kan bake kaker med, og som samtidig kan utgjøre en bestanddel i dynamitt! 

Glyserol finner du blant annet i:

 


 

Tokoferol

Hva er tokoferol?

Tokoferol er kanskje mer kjent som vitamin E. Det er et fettløselig vitamin som brukes både i kosttilskudd, hudpleie og i hudpleieprodukter. 

Hva er tokoferol bra for?

Tokoferol fungerer som en antioksidant som motvirker dannelsen av frie radikaler. Ved å hindre dette kan man også hindre for tidlig aldring av huden. Tokoferolens beskyttende evne forsterkes ytterligere av vitamin C (askorbinsyre). Derfor er det vanlig at begge disse vitaminene inngår i hudpleieprodukter.

Tokoferol finner du blant annet i: