Plant Aloe vera hjemme

Er du nysgjerrig på å plante Aloe vera hjemme? Da er det kanskje fint å vite at det ikke er så vanskelig å dyrke Aloe vera. Denne fantastiske planten med de mange gode egenskapene vokser raskt og skyter villig nye skudd. Følg vår enkle trinn-for-trinn-guide, så har du snart dine egne Aloe vera-planter. 

Dyrk Aloe vera slik

 1. Når du skal dyrke Aloe vera, begynner du med å legge et lag grus eller lecakuler i bunnen av potten for drenering.
 2. Fyll potten halvveis med blomsterjord og resten med beriket torvmose.
 3. Plasser Aloe vera-skuddet midt i potten og dekk det med jord til der bladene begynner.
 4. Når du har plantet Aloe veraen din, må du ikke vanne den på cirka to uker. Da vokser røttene, og deretter kan du begynne å gi litt vann.

Stell av Aloe vera

 1. Aloe vera er en ganske lettstelt plante. Plasser den på et solfylt sted, i et godt opplyst hjørne eller på verandaen.
 2. Når det gjelder vanning, krever ikke Aloe veraen mye. Vann sparsomt omtrent annenhver uke.
 3. Aloe vera-plantan vokser som regel raskt og skyter gjerne små sideskudd. Dra dem opp og plant om Aloe vera-skuddene i nye potter når de har fått vokst seg litt til. En god retningslinje er at de skal være ca. fire cm høye før du drar dem opp og begynner å plante dem om.
 4. Fordi denne planten formerer seg raskt, kommer du om kort tid til å ha mange småplanter å dyrke fram. Det er viktig at du fjerner disse småplantene fra hovedplanten, slik at den kan fortsette å vokse i fred og ro.

 

Aloe vera-tips!

Om sommeren trives Aloe veraen din utendørs på en solfylt og beskyttet plass. Men ikke glem å beskytte den mot altfor mye regn, ellers risikerer den å råtne.

Visste du dette?
Aloe vera er både fuktighetsgivende, beskyttende og beroligende for huden din. Finn din favoritt blant vår Aloe vera-hudpleie her. Det finnes en favoritt for hver hudtype.

 • Tåler tørke godt.
 • Rammes sjelden av skadedyr eller sykdommer.
 • Skiller ut oksygen og absorberer karbondioksid og egner seg derfor godt til soverommet.
 • Tåler temperaturer ned til 5 °C, men da er det viktig at du vanner sparsomt.


I Forever handler alt om Aloe vera og dens gode virkning. Lær mer om Aloe vera her og benytt deg av vår brede kunnskap om denne virkningsfulle planten.